16.3.12

Johtokunnan kokous 7.3.2012

Kotiseutuyhdistys Vasittu Luuta ry.



Johtokunnan järjestäytymiskokous
PÖYTÄKIRJA


Aika:
keskiviikko 7.3.2012 klo 18.30 – 20.30
Paikka:
Puheenjohtaja Hilkka Oksalan luona Äkäsjokisuulla
Läsnäolijat:
Johtokunnan jäsenet Matti Friman, Sandi Lammi, Katariina Granat ja Hilkka Oksala.
Poissa oli Mirja Visuri.

1.       Avaus
Puheenjohtaja Hilkka Oksala avasi kokouksen kello 19.15 vilkkaan epävirallisen keskustelun jälkeen toivottamalla johtokunnan jäsenet tervetulleiksi.

2.       Laillisuus
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Todettiin kokouksen läsnäolijat. Todettiin, että kokouskutsu oli lähetetty sähköpostilla kahta viikkoa aikaisemmin (23.2.2012). Todettiin, että kokouksen päätösvaltaisuus täyttyy, kun paikalla on vähintään kolme johtokunnan jäsentä.

3.       Edellisen kokouksen pöytäkirja
Todettiin, että 28.10.2011 pidetyn syyskokouksen pöytäkirja on tarkastettu ja allekirjoitettu 2.-16.12.2011 välisenä aikana yhdistyksen pankkitilin avausta varten.  Todettiin, että 27.8.2011 pidetyn yhdistyksen perustamiskokouksen pöytäkirjasta puuttuu kaksi allekirjoitusta. Päätettiin hoitaa asia kuntoon ensi tilassa.

4.       Johtokunnan järjestäytyminen
Päätettiin, että yhdistyksen puheenjohtaja toimii myös yhdistyksen rahastonhoitajana, ja hoitaa käytännössä raha- ja pankkiasiat.  
Yhdistyksen puheenjohtajaksi on syyskokouksessa valittu Hilkka Oksala. Hän sai nyt myös rahastonhoitajan tehtävät.
Yhdistyksen sihteeriksi valittiin Katariina Granat. Puheenjohtaja luovutti hänelle yhdistyksen keskeiset asiakirjat arkistoitavaksi. Sihteeri sai tehtäväkseen jäsenluettelon ylläpitämisen ja jäsenkortin tekemisen.

Päätettiin, että sihteeri toimii tarvittaessa myös varapuheenjohtajana. Tämä tehtävä annettiin siis Katariina Granatille.

5.       Yhdistyksen pankkitili
Puheenjohtaja on 16.12.2011 käynyt Nordeassa ja avannut yhdistykselle tilin maksuliikennettä varten. Tilin numero on 131935-55262. Päätettiin, että rahastonhoitaja Hilkka Oksala hankkii pankista viitenumeroluettelot ja tekee verkkopankkisopimuksen.
Tilin käyttöoikeus on syyskokouksessa määrätty puheenjohtaja Hilkka Oksalalle. Koska hän toimii myös rahastonhoitajana, päätti johtokunta laajentaa yhdistyksen tilinkäyttöoikeuden koskemaan myös sihteeri-varapuheenjohtaja Katariina Granatia. Verkkopankin käyttöoikeus on yksin Hilkka Oksalalla. Päätös hyväksyttiin yksimielisesti. Päätettiin tehdä pykälästä ote Nordea Pankkia varten.

6.       Yhdistyksen tilintarkastajat
Päätettiin kevätkokoukseen mennessä etsiä yhdistykselle yksi tilintarkastaja ja hänelle varahenkilö. Annettiin tämä tehtävä puheenjohtajalle.
7.       Vuoden 2012 talousarvio
Yhdistyksen toiminta ottaa aivan ensimmäisiä askeleitaan. Todettiin, että jäsenhankinnalla on huomattava merkitys yhdistyksen talouteen. Jäsenmaksun suuruus on 10 e. Asetettiin tavoitteeksi, että jokainen johtokunnan jäsen kampanjoi hankkimalla kuluvan vuoden 2012 aikana vähintään neljä uutta jäsentä.

 Muistettiin myös Kolarin kulttuuritoimelta mahdollisesti haettavissa oleva avustus toiminnan aloittamista varten. Selvitetään muut mahdolliset kotiseututyötä tukevat rahoituslähteet.

Todettiin, että Vasittu Luuta – yhdistyksen jäsenet ovat mukana tekemässä vapaaehtoista kulttuurityötä. Tällä on suurin merkitys yhdistyksen menopuolelle; menoja pyritään minimoimaan ”unohtamalla” laskuttaa omasta työstä yhdistystoiminnan hyväksi.

8.       Vuoden 2012 toimintasuunnitelma
Keskusteltiin vilkkaasti. Päätettiin käynnistää toiminta pienin askelin. Päätettiin saada järjestettyä yksi ainoa tapahtuma vuoden 2012 aikana. Pyydetään yhteistyökumppaniksi kolarilaista koulua ja järjestetään yhteistyössä heidän kanssaan kotiseuturetki. Pyydetään retkelle mukaan myös koululaisten vanhempia.  Näin päästään paremmin alkuun myös kotiseutukasvatuksessa.

9.       Muut asiat
Päätettiin järjestää Vasitun Luudan kevätkokous Kolarin Palvelutalolla torstaina 29.3.2012 kello 19.00.

10.   Ilmoitusasiat
Puheenjohtaja Hilkka Oksalan ensimmäinen tiedote uudesta kotiseutuyhdistyksestä on julkaistu Luoteis-Lappi – lehdessä 29.12.2011.
Puheenjohtaja on osallistunut 14.1.2012 Torniossa järjestettyyn koulutukseen. Aiheena on ollut ”Kulttuuriympäristöt kunniaan” ja koulutuksen järjestäjinä ovat toimineet Suomen Kotiseutuliitto, Lapin Liitto ja Tornionlaakson maakuntamuseo.

11.   Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen kello 20.30.

Kokouksen puolesta

Hilkka Oksala                                                             Katariina Granat
puheenjohtaja                                                              sihteeri

No comments:

Post a Comment